Välkommen till Café Truten !
Rödlögabodens Ostmarknad - Göstadagen - Rödlöga Skärgårdsmarknad - 13 juli 2024
Seglarskolan 2024 - 15-20 juli

På Café Truten är det vår målsättning att tillgängliggöra och dela njutning av skärgårdens kultur och miljö, men också att förvalta och bevara dem. Det gör vi genom att tillhandahålla lantlig svensk kost, gjord för hand med lokala, ekologiska råvaror. Vi använder gammaldags metoder för att sätta och jäsa baken till vår meny. Metoderna inverkar inte bara på vårt smakrika matutbud, utan ger även resultat med avfallsminskning, en central vision för vår verksamhet. Våra kunder kommer till Rödlöga för enastående upplevelser, och vi gör vårt bästa för att leverera vår del av dem, från hjärta till tallrik.

Hur jobbar vi med avfallsminskning? På en ö märks det genast att ingenting försvinner, allt finns kvar. Alla förpackningar av papper och plast, flaskor, burkar och icke komposterbart avfall som kommer till ön måste transporteras bort. Resursflödet är inte bara kostsamt, det påverkar ekosystemet. 

Avfallsminskning i vår dagliga verksamhet är att eftersträva maximal återvinning och kompostering och minskning av dagligt avfall. Allt på vår meny gör vi av enkla råvaror. Ingredienser från fastlandet anländer med minimalt emballage. Vi använder biproduker från en produkt som bas för andra. Våra kompost- och återvinningsrutiner säkerställer att våra biprodukter hanteras med miljöansvar.

Med avsaltat vatten från Östersjön kan vi rengöra och diska utrustning och köksinventarier hygieniskt och effektivt. Det möjliggör en regelbunden användning av effektiva fasta inventarier och begränsar användningen av engångsartiklar i köket. Därtill har vi slutat med engångsplast och överflödiga förpackningar. Våra to-go muggar är 100% brännbara, och självklart får kunder använda egna. Så ta med termosen, vi fyller den gärna åt er!

Läs mer om vår historia här